Balıkesir Mehteran Takımı

0554 832 93 21

Ecdadımızın Bize Mirası

0554 832 93 21

Aradığınız Coşku Bu Ekipte

0554 832 93 21

/


Bize Ulaşın 0554 832 93 21

Zağnos Paşa Mehteran Takımı HEMEN ARA

HAKKIMIZDA

Zağnospaşa Mehteran Takımı 2005 yılında müzisyenler derneğinin bünyesinde kurulmuştur. Seyrimiz çeşitli etkinliklere katılıp ve ayrıca sünnet düğünlerine katılmıştır. Ekibimiz 32 kişiden oluşmaktadır ve aldığı her görevi başarılı bir şekilde yerine getirmiştir

Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan

MHP Genel Başkanı
Devlet Bahçeli

CHP Genel Başkanı
Kemal Kılıçdaroğlu


VİZYONUMUZ

KESENİZE UYGUN PROFESYONEL GÖSTERİLER İLE UNUTULMAYACAK BİR GÜN SİZİ BEKLİYOR

Yaptığımız İşler

Özel Günler,Resmi Günler,Bayramlar,Yürüyüşler,Sünnet Düğünleri Ve Daha Fazlası İle Hizmetinizdeyiz..

MEHTER NEDİR?

Mehter Türk kültüründe dost, sevgi, birlik ve kahramanlık ocağıdır. Mehteri kendine has özellikleri ile korumak yaratmak gelecek nesil'e bırakmak her Türk'ün görevidir. Mehter; mızıkacı, çadırcı, kavas gibi muhtelif manalarda kullanılmış bir tabir olup, Farsça " MIHTER" kelimesi ile ifade edilen ve Osmanlıca ULU-BÜYÜK manasına gelen kelimesinden alınmıştır. Dilimizde bu kelimenin Arapçalaştırılmış şekillerinden " MEHTER" kullanılmaktadır.

OSMANLI'DA MEHTER

Mehter teşkilatının başında devletin Emiri Alem adında memuriyet makamı vardı. Mehterhane ve mehterbaşı Emiri Alem’ e bağlıydı. Emri Alem, Mehter bölüklerine yapılacak tayinleri tastik etmek, elçi kabul törenlerinde hazır bulunmak, sancak beyliğine tayin edilen kimseye yeni sancak iletmek ve göndermek gibi görevleri takipten sorumluydu. Mehter; cülus verildiğinde, kılıç alaylarında, zaferlerde, şehzade ve sultanların doğum ve sünnet düğünlerinde de çalardı. Barış zamanında mehter yeri denen yer çalan bando, seferde padişahın otağı önünde nevbet vururdu.

MEHTER MÜZİĞİ

Mehter dünyanın en eski askeri bandosudur Çalgılar çevgen borunak kare davul zurna ve zil bulunur. Yeniçeri ocağının bir parçasıydı. Bu ocak kaldırılınca kapatıldı sonra yeniden açıldı. Günümüzde en ünlüleri fatih ve eyüp mehteran bölükleridir. 13yy. ilk kez yazılı kaynakta Mehter adı geçiyor.Osmanlı Devleti’nde; hazerde (sulhde) askeri ruhu canlı tutmakseferde askerin cesaretini arttırıp düşmana korku vermek için kurulan askeri mızıka teşkilatıdır. Mehter kelimesi pek ulu manasına olup çoğulu mehterandır.

MEHTER HAKKINDA HERŞEY